+386 5 70 72 100 info@alfastreet.si

Politika zasebnosti družbe POČKAJ proizvodnja pohištva in trgovina d.o.o.

Upravitelj spletne strani www.alfastreet.si, Počkaj d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami) in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. 4. 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES, GDPR), kot upravljavec osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. V nadaljevanju se lahko zato podrobneje seznanite z informacijami o obdelavi vaših osebnih podatkov.

Kdo smo?

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov:

Podjetje: POČKAJ proizvodnja pohištva in trgovina d.o.o.
Naslov: Partizanska cesta 129A, Sežana, 6210 Sežana, Slovenija
ID za DDV: SI 67603793
Matična številka: 5635403000
Spletna stran: https://www.alfastreet.si
E-mail: info@alfastreet.si

Telefon: +386 5 70 72 100

Glavna dejavnost: proizvodnja igrač in rekvizitov za igre in zabavo.

Katere osebne podatke zbiramo, kdaj jih zbiramo in zakaj jih uporabljamo?

Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in varujemo v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo in obdelavo osebnih podatkov.

I. OB OBISKU SPLETNE STRANI

Družba Počkaj d.o.o., lahko zbira vaše osebne podatke, ki jih pridobi od vas kadar uporabljate našo spletno stran. Prav tako strežnik avtomatično zbira podrobnosti o obisku uporabnika in sicer URL naslov spletne strani iz katere je uporabnik dostopil do naše spletne strani, datum dostopa in trajanje obiska na spletni strani, nastavitve brskalnika, ipd.

Za namen neposrednega trženja (obveščaje o novostih) preko pošiljanja E-novic, upravljavec Počkaj d.o.o., na podlagi vaše privolitve, zbira in obdeluje naslednje podatke:

  • naslov elektronske pošte,

  • uporabniško ime.

Za namen neposrednega trženja (pošiljanje katalogov), upravljavec Počkaj d.o.o., na podlagi vaše privolitve, zbira in obdeluje naslednje podatke:

  • ime in priimek.

  • naslov elektronske pošte.

Upravljavec Počkaj d.o.o. ne odgovarja za popolnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik.

Z uporabo spletne strani Alfastreet se lahko seznanite v naših Splošnih pogojih.

II. OB UPORABI ELEKTRONSKE POŠTE

Na elektronski naslov, ki je objavljen na spletni strani www.alfastreet.si, lahko uporabniki na Alfastreet oz. Počkaj d.o.o. naslovite tudi elektronsko sporočilo. Pri tem se uporabniki prostovoljno odločite katere osebne podatke nam boste zaupali v sporočilu. Takšno sporočilo bo upravljavec Počkaj d.o.o. nadalje obdeloval v skladu z vsebino vašega elektronskega sporočila ter ob upoštevanju vrste in narave medsebojnega razmerja.

III. OB UPORABI TELEFONA

Uporabniki lahko stopite v stik z Alfastreet oz. Počkaj d.o.o. in njenimi zaposlenimi tudi preko telefona. V primeru, da se bo telefonski pogovor snemal, boste o tem posebej obveščeni pred začetkom telefonskega pogovora. Če se pogovori snemajo, se posnetki hranijo in obdelujejo z namenom zagotavljanja dokazov o poslovni komunikaciji v skladu z določbami zakona, ki ureja elektronske komunikacije.

IV. IZVAJANJE SNEMANJ OB VSTOPU V POSLOVNE PROSTORE

Zaradi varovanja premoženja in ljudi se snema vhod v poslovne prostore ….., skladišče ….. V takšnem primeru ste na kraju snemanja o tem obveščeni s posebnim obvestilom, ki je objavljen na vidnem mestu. Pri snemanju zbiramo naslednje podatke: posnetek posameznika, datum in čas vstopa in izstopa iz prostora.

VI. NA PODLAGI ZAKONITIH INTERESOV

Počkaj d.o.o. v določenih primerih osebne podatke obdeluje na podlagi zakonitih interesov, kot so:

  • tehnično vzdrževanje spletne strani in storitev,

  • zagotavljanje delovanja informacijskih sistemov ter varnosti omrežja,

  • izboljševanje in razvoj sistemov in produktov družbe Počkaj d.o.o.,

  • upravljanje poslovne komunikacije s trženjskimi vsebinami,

  • upravljanje odnosov in komunikacija s strankami, potencialnimi strankami in poslovnimi partnerji,

  • pošiljanje ponudb vsem potencialnim strankam brez predhodnega oblikovanja profilov,

  • izvajanje videonadzora za namen varstva in zavarovanja premoženja in zaposlenih.

Kategorije uporabnikov osebnih podatkov

Podatki, ki jih Počkaj d.o.o. zbira in obdeluje, ne bodo posredovani tretjim osebam. Tretjim osebam bodo posredovani le, če je taka obveznost določena v zakonu oziroma če izkažejo ustrezno pravno podlago za pridobitev vaših podatkov, oziroma če je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Počkaj d.o.o.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov

Počkaj d.o.o. ima za posamezne dele obdelav osebnih podatkov zunanje izvajalce – pogodbene obdelovalce, ki opravljajo del storitev namesto Počkaj d.o.o. Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne uporabljajo za lasten namen ali namene tretjih oseb, ampak jih obdelujejo skladno z namenom, ki je določen v pogodbi o obdelavi osebnih podatkov. Počkaj d.o.o. ima sklenjene pogodbe o obdelali osebnih podatkov z naslednjimi obdelovalci: …….

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Počkaj d.o.o. bo hranil osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za uresničitev namenov, ki so navedeni v tej Politiki zasebnosti, razen če bi bilo daljše obdobje hrambe potrebno ali dovoljeno z zakonom. Po preteku roka za shranjevanje se podatki iz zbirk izbrišejo, dokumentacija pa se uniči tako, da njene vsebine ni mogoče ugotoviti.

Podatke, ki jih pridobimo in obdelujemo na podlagi vaše privolitve za namen neposrednega trženja, hranimo do preklica vaše privolitve oziroma vašega ugovora k obdelavi osebnih podatkov.

Uporaba socialnih omrežij

Alfastreet oziroma Počkaj d.o.o. stopa v stik s posamezniki in širšo javnostjo tudi preko digitalnih socialnih omrežij Facebook, Twitter, LinkedIn in Youtube, zato je pomembno, da se uporabniki seznanite tudi z njihovimi politikami zasebnosti, za katere ni odgovoren Počkaj d.o.o. in so dostopne na:

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

Vašo privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli začasno ali trajno prekličete. Prav tako imate pravico, da kadarkoli zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov, popravek, dopolnitev, omejitev obdelave, izbris ali prenos osebnih podatkov ali vložitve ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov. Svoje pravice lahko uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo pošljete na: info@alfastreet.si.

 

Če prekličete obdelavo vaših osebnih podatkov, vaš preklic velja za naprej in ne vpliva na obdelavo osebnih podatkov, ki je bila izvedena do vašega preklica. Če boste vložili ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, Počkaj d.o.o. vaših osebnih podatkov ne bo več obdeloval, razen če je to v skladu z uredbo GDPR ob izkazanih nujnih legitimnih razlogih, ki prevladujejo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami oziroma v primeru uveljavljanja pravnih zahtevkov.

 

Poleg tega imate tudi pravico, da pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov – Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, vložite pritožbo.

Uporaba spletnih piškotkov

Naša spletna stran Alfastreet uporablja za zagotavljanje uporabniku prijaznejše spletne strani tudi spletne piškotke.

Upravljavec piškotkov je POČKAJ proizvodnja pohištva in trgovina d.o.o., Partizanska cesta 129A, Sežana, 6210 Sežana, Slovenija.

Piškotek je kratko besedilo oziroma mala tekstovna datoteka, ki se prenese na napravo (računalnik) uporabnika ob njegovem obisku spletne strani Alfastreet, in vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;

  • življenjsko dobo piškotka;

  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. S pomočjo piškotkov vas spletna stran prepozna oz. prepozna napravo, ki ste jo uporabili pri dostopu na spletno stran, si z njimi zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov tako prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo vaš obisk, pri čemer vas kot konkretnega posameznika ni mogoče identificirati.

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja po spletni strani ali pa za daljše obdobje (glejte tabelo spodaj). Sejni piškotki »živijo« od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik in do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. V pomnilnik strežnika se shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca spletne strani Alfastreet.

Spletna stran Alfastreet uporablja naslednje analitične piškotke:

Naziv piškotka

Strežnik

Namen

Čas poteka

Območje shranjevanja

Upravljavec piškotkov

Google Analytics Omogoča statistiko ogledov strani. 1 dan ZDA Google
Google Analytics Omogoča statistiko ogledov strani. 730 dni ZDA Google

Upravljalec lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Upravljalec podatkov uporabnikov, ki so zbrani s piškotki, ne bo posredoval tretjim nepooblaščenim osebam.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Spletna stran Alfastreet uporablja piškotke zato, da spletna stran bolje deluje. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?

Piškotki spletne analitike: »se ne strinjam«

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spremenite tudi v vašem spletnem brskalniku preko katerega dostopate do naše spletne strani. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite brskalnik, ki ga uporabljate:

Dodatne informacije in posodabljanje Politike zasebnosti

Če imate dodatna vprašanja v zvezi s to politiko zasebnosti se za pomoč obrnite na info@alfastreet.si.

Počkaj d.o.o. si pridružuje pravico do sprememb in posodobitev te Politike zasebnosti. Morebitne spremembe prično veljati z dnem objave na spletni strani www.alfastreet.si, zato vsem uporabnikom priporočamo redno pregledovanje Politike zasebnosti.

Nadaljnja uporaba spletne strani po objavljeni spremembi Politike zasebnosti, pomeni, da soglašate s spremembami.